Hundene

 

My dog's not spoiled - I'm just well trained

 

Hundene (resultater og MH-skjema til hundene ligger fortsatt på vår gamle side; www.lp-hunder.com)

Get Weiler's Ex-It, "Ex"

 

Fullt navn: Get Weiler's Ex-It

Født: 12. oktober 2010

Rase: Border Collie

Kjønn: Hann

Farge: Tricolor

Mor: Finn-Vallens Diva

Far: Int Nord Lch Lucky

Høyde: 56 cm

Vekt: 24 kg

 

HD: C, m/forkalkning

AD/AA: A

Øyne: Øyelyst fri 25.10.11

MDR1: Normal/Normal

Tenner: Korrekt saksebitt

Lydighet: 1.premie klasse 2

Utstilling: 2xBIR valp, res BIG

Mentalt: Gjennomført MH

 

Ex-It er en trygg og god hund. Det finnes ikke noe han reagerer på så langt og det skal også mye til å forstyrre han i trening. Han har flott konsentrasjon og er en arbeidshund uten like. Han vil helst jobbe hele tiden. Samtidig er han flink til å roe seg ned innendørs og slapper godt av. Ex-It har akkurat debutert sitt første lydighetsstevne. Han er snill med andre, både på to og fire ben.

Ex-It kan også være verdens søteste når han vil... hehe. Det er ikke alltid like lett å være rolig når man skal kose, men har han derimot bestemt seg for at det er det han vil så kommer han jo bare ikke nærme nok. Han skal helst være oppå hodet ditt, inni halsgropen og rundt hele deg på en gang.

Fremtidsplanene med han er at han skal gå elite lydighet, han skal også få drive med litt bruks på si for moro skyld. Planen er også å få stilt han ut og å være med på mentaltest med han.

Ex-It har dessverre problemer med hoftene sine og er til tider stokk halt. Siden han nå har begynt å utvikle forkalkninger i hoftene ser jeg ikke at det er noen poeng i å satse på noen flere konkurranser med han. Han er dermed verdens beste tur- og kosehund.

Stitch, "Tassen"

 

Fullt navn: Stitch

Født: 8. mars 2006

Rase: Border Collie

Kjønn: Hann

Farge: Sort/hvit

Mor: Jess

Far: Ulvinmyras Mio

Høyde: 58 cm

Vekt: 24 kg

 

HD: B

AD/AA: A

Øyne: Øyelyst fri 25.10.11

Rygg: UA våren 2010

Tenner: Korrekt saksebitt

Lydighet: 2. premie, 242,5 p, kl Elite

1. premie, 259,5 Elite (uoff)

Mentalt: Gjennomført MH

Jeg er da den lykkelige eier av verdens kuleste Border Collie... Han heter Stitch, men blir kalt Tassen til daglig. Vi trente hovedsaklig konkurranse-lydighet, klasse elite. Tassen er en kjempemorsom hund å jobbe med, alltid klar for litt moro. Men kan også være en utfordring til tider da han er veldig selvstendig. Han blir fort litt "høy" og tripper og spretter i vei, da går alt i 110... men ikke alltid så presist. Dette jobber vi stadig med. Han er heller ikke den borderen som jobber kun for å jobbe, vi jobber ikke kan jeg vel trygt si... vi LEKER. Det er viktig :) Det må være moro, ellers er det ikke verdt det i Tassen sin verden. Og det er vi gode på, å leke oss igjennom lydigheten.

Tassen har også noen fysiske utfordringer, dette kan nok være noe av grunnen til at han til tider er vanskelig å motivere. Han er veldig feil bygget i fremparten og pådrar seg stadig låsninger i ryggen. Han får også stadig muskulære problemer i bakparten. Han er med andre ord ikke den sunneste border collien, dette har jeg merket at han selv kjenner oftere og oftere. Han er derfor nå pensjonert, han blir med på trening og leker og har det gøy så langt han orker.

Tassen er ingen utpreget kosehund, men kan gjerne ligge i sofaen inntill eller oppå meg. Da er det greit å kose. Men er jeg i bevegelse så kunne det jo hende vi skulle noe og da har man ikke tid til å kose og andre unødvendige ting syns Tassen. Han er vanligvis en bedagelig hund innendørs og jeg finner han stort sett liggende på et gulv ett sted eller godt henslengt i sofaen. Han kommer med de kuleste grynte-lyder når han er litt forventningsfull. Kan nok noen ganger forveksles med en gris :)

Tassen er mentalt sett en super border collie, han er uredd, trygg på seg selv og verden. Han er super med valper og går overens med de fleste andre hunder. Bråkjekke hanner skal han derimot ha seg frabedt, da sier han klart ifra.