Om meg


Every time you cause the flight animal pain, you are giving him every right to fear you


Bjørg Eva


Bjørg Eva Steinsholt heter jeg og det er jeg som jobber med denne siden og Amado til daglig. Som barn likte jeg alle slags dyr, men hest og hund sto aller øverst på lista. Dessverre var det aldri aktuelt å ha hest eller hund da jeg bodde hjemme. Istedet luftet jeg alle hundene i nabolaget og jeg begynte også i rideskolen på Brunla gård.


Først i januar 1998 fikk jeg min første egne hest, Mack. Siden har jeg eid to hester til og Amado er nå den fjerde hesten jeg eier, men den aller første jeg har kjøpt som føll. Tidligere har jeg hovedsaklig drevet med sprangridning, men nå konverterer jeg til dressur med Amado.


Hunder har jeg også alltid hatt stor interesse for og jeg fikk min første hund i 2002. en eldre omplasseringshund. Min første valp fikk jeg i 2005 og fra jeg solgte hesten Bourbon har det bare vært hund siden og jeg konkurrerte i lydighet. I tillegg er jeg utdannet Trinn 2 lydighetsinstruktør og har holdt noen kurser i hundeklubben.


Med hest har jeg hoppet 140-baner sprang og startet LC dressur tidligere. Med hundene har jeg trent med NRH og også bruks mot konkurranse. Den størte interessen har allikevel vært lydighet hvor Tassen gikk i elite-klassen og Ex har opprykk til klasse 3. Flat'en Domino ble klubbmester i lydighet i LOHK i 2010 og gikk i klasse 2.


Av kurser har jeg vært på mange både med hest og hund. Da jeg drev med hest tidligere var jeg på utallige kurser for George Remmen, disse timene vil jeg aldri glemme. I tillegg red jeg for Peter Flam og lokale trenere på Brunla. I den senere tid har jeg vært på kurs for Helene Waaler med lånehesten Nick'O i starten, men fra våren 2014 har jeg fått låne Jeanni (Jean D'Arc) og vært med på mange timer med henne. Jeg satser på at det blir mange flere kurs i framtiden med Amado.


Av hundekurser kan nevenes flere lydighetskurser for blant annet Gro Hauge, Lillemor og Kjell Edstrøm. Jeg har også gått kurs i hundemassasje, vært på seminar med Andres Hallgren og foredrag om hundens språk med Vegard Øksnevad.


Denne siden er deaktivert for øyeblikket.